Koulujen väliset muodostelmakilpailut

Mistä on kyse

Leikkimieliset muodostelmaluistelukilpailut ja niihin valmistautuminen tarjoavat koululaisille ja opettajalle mukavaa yhdessäoloa sekä tekemisen ja esiintymisen riemua.

Koulujoukkueissa voivat luistella niin pojat kuin tytöt, yhdessä ja erikseen. Jokaiselle lapselle ja nuorelle löytyy paikka porukassa ja rooli joukkueessa, sillä muodostelemaluistelujoukkueeseen tarvitaan niin musiikin, koreografian kuin puvustuksen taitajia, joukkueen johtajaa, huoltajaa ja yhteishengen luojaa sekä tietenkin luistelijoita.

Ohjelman musiikin, teeman ja esiintymisasun joukkueet saavat itse valita. Säännöissä määritellään ohjelman kestoon, joukkueen kokoon sekä turvallisuuteen liittyviä asioita. Vuosittain onkin nähty monenlaisia teemoja ja esiintymiseen on panostettu huolella. Toivottavasti myös seuraavissa kisoissa!

Kenelle

Koulujen väliset leikkimieliset kilpailut on tarkoitettu kaikille Suomen peruskouluille (luokat 1-9), lukioille, oppilaitoksille ja erityiskouluille. Luistelijoiden luistelutaidolle ei ole asetettu vaatimuksia. Toisaalta aktiivisia kilpaluistelijoita, eli ns. lisenssiluistelijoitakaan ei suljeta pois kisasta (kts. säännöt).

Säännöt
Ohjelman kesto:     Ohjelman kesto saa olla enintään 2 min 30 s. Musiikin saa vapaasti valita, myös laulettu musiikki on sallittu.
Joukkueen koko:    10-25 luistelijaa.
Pääsarjat:                AVOIN SARJA ja MESTARUUSSARJA
Alasarjat:                ALAKOULU, YLÄKOULU, LUKIO JA OPISKELIJAT, ERITYISKOULUT
     

Kilpailujärjestäjät varaavat oikeuden luoda sarjajako ilmoittautumisajan jälkeen. Sarjajakoon vaikuttavat luistelijoiden ikä / luokkataso sekä joukkueen lisenssiluistelijoiden määrä. Tavoitteena tasaisuus.
     

Lisenssiluistelijat:
Avoimessa sarjassa saa saa luistella Taitoluisteluliiton kilpailulisenssin lunastaneita urheilijoita enintään 20% joukkueesta.

Vaaditut elementit:
Ohjelman tulee sisältää vähintään kolme seuraavista elementeistä: Piiri, pitkä rivi, 2-riviä, myllykuvio, läpimeno. blokki (=avorivistö) Muita kuvioita saa olla vapaasti ja em. kuvioita voi toistaa.

Kielletyt elementit:
Ohjelmassa ei saa olla luistelijoiden turvallisuutta uhkaavia elementtejä, kuten nostoja, koko joukkueen esittämiä hyppyjä ja heittoja, takaperin luistelua/liukua läpimenoissa, pitkäaikaista jäällä makaamista yms.

 

Palkinnot
Esityksiä palkitaan omaperäisyyden, iloisuuden ja parhaan esityksen perusteella.

Arvostelu
Tähtiarviointi     

Hinta
Osallistuminen on maksutonta.
Muista kuluista, kuten matkat, ruokailut, puvut yms. joukkueet vastaavat itse.

Vakuutus
Taitoluisteluliitto ei ole vakuuttanut osallistujia.

Ilmoittautuminen  
Mukaan mahtuu 15 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Seuraavien kilpailujen ilmoittautuminen ei auki.

Vahvistus
Jokaiselle ilmoittautuneen joukkueen yhteyshenkilölle lähetetään vahvistus tarkempine aikatauluineen ja sarjajakoineen noin 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

Lisätietoa
Valmiit koululaismuodostelmaohjelmat löydät täältä. Valmiita ohjelmia on nyt kaksi.

Minna Fernelius ja Maiju Kokkonen, Suomen Taitoluisteluliitto

minna.fernelius#stll.fi; maiju.kokkonen#stll.fi

 

(Kuva: Vuoden 2015 koulujen väliset muodostelmaluistelukilpailut  @Sari Niskanen)